Turistické cestoviny

Už dlho sme zvyknutí, že si na hory so sebou vláčime výrobky typu Dobrý hostinec, Rýchla večera či omáčky na cestoviny. Síce sú tieto výrobky pomerne praktické a aj celkom chutné, s glutamánom to výrobcovia neraz preháňajú. Tento článok sa venuje  jednoduchému receptu, ktorý mám od svojej priateľky Ali, na veľmi chutné Cestoviny so slaninou a orechmi.

Potrebujeme:

  • cestoviny (podľa počtu osôb)
  • slanina
  • orechy

 

Príprava:

Nakrájame slaninku na menšie kúsky a do chrumkava ju orestujeme, ale nie úplne na škvarky. Kým sa nám pečie slanina, nasekáme orechy na menšie kúsky a tesne pred koncom restovania ich pridáme ku slanine. Keď je chuťová zložka hotová, pustíme sa do prípravy cestovín podľa postupu na obale cestovín. Šikovnejší si dajú pozor, aby sa nepopálili :). Na koniec do cestovín zamiešame slaninu s orechmi a v prípade potreby dosolíme. Dobrú chuť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *