Pasta pomodoro

Pravé talianské cestoviny na hory

Pasta pomodoroTalianská kuchyňa je úžasná vo svojej jednoduchosti a pritom je plná skvelých jedál. Spravidla stačí pár základných ingrediencií, soľ, bazalka a oregáno. Naviac sú tieto jedlá veľmi jednoduché, rýchle a samozrejme aj vďaka parmezánu neuveriteľne chutné. Dnešné cestoviny s paradajkovou omáčkou sypané parmezánom som vyskúšal nespočetne veľa krát nielen na horách, ale aj doma. Je to vynikajúce, rýchle a hlavne jednoduché jedlo, ktoré si určite zamilujete.

Potrebujeme:

  • cestoviny (150 g/1os)
  • paradajkový pretlak (čerstvé paradajky cca 3ks/2os)
  • parmezán
  • soľ, oregano a bazalka

Príprava:

Prvá varianta, ktorá ráta s paradajkovým pretlakom je skutočne jednoduchá. Stačí uvariť cestoviny, samozrejme “al dente”, do toho zamiešať pretlak, dochutiť soľou, bazalkou, oreganom a posypať parmezánom. Parmezán je ingrediencia, ktorá z priemernej chuti paradajkového pretlaku vykúzli kulinársky zážitok celej Cesty hrdinov SNP. Stačí malá hrudka z ktorej nožom vyrobím syrové hoblinky. Naviac vďaka svojej tvrdosti má schopnosť kaziť sa pomaly aj pri vyšších teplotách.

Varianta číslo 2 je luxusná pasta di pomodoro, ktorá ráta so zakúpením alebo iným šťastným nadobudnutím čerstvých paradajok, ktoré na začiatok podusíme do mäkka, osolíme a pridáme bazalku s oregánom. Následne uvaríme cestoviny a postupujeme ako v prvom prípade (na cestoviny spravodlivo rozdelím paradajkovú zmes a posypem parmezánom).

Možné kombinácie

Namiesto parmezánu je samozrejme možné použiť aj iný druh syra, zdôrazňujem však, berte syr s výraznou chuťou. Dôležité tiež je, aby v batohu  bez obrastania kultúrami vydržal aj letné horúčavy. Prajem dobrú chuť.

P.S.: Určite môžem odporúčať variantu dva aj ako romantickú večeru s červeným vínom pri sviečkach. Späť na NOVINKY

 

{jcomments on}

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *